Årets Birgit Olsson-föreläsare Cynthia Bulik rekryteras av Karolinska Institutet

Nyhet: 2014-05-19

Årets Birgit Olssonföreläsare, Cynthia Bulik, är en av fyra internationella toppforskare, som har rekryterats av Karolinska institutet (KI). KI har fått 522 miljoner kronor av Vetenskapsrådet till dessa "drömrekryteringar". Pengarna ska användas för att bygga upp fyra forskningsmiljöer och delas ut under en tioårsperiod. Cynthia Bulik, som 2003 blev USA:s första professor inom området ätstörningar, har i sin forskning kommit fram till att genetiska faktorer har större betydelse för ätstörningar än vad man tidigare har känt till.

Årets Birgit Olssonföreläsning, med titeln "Toward a science of eating disorders: Replacing myths with realities", kommer att ta upp den senaste forskningen inom genetik och behandling på ätstörningsområdet. Föreläsningen äger rum den 12 september i Wallenbergsalen i Göteborg. Anmälan kan göras till och med den 6 augusti till anna.spyrou@gnc.gu.se

AV: Elisabet Wentz