Eva Billstedt utsedd till professor

Nyhet: 2017-08-30

Gillbergcentrum gratulerar Eva Billstedt som enligt beslut av rektor har befordrats till professor i psykologi med inriktning mot barn- och ungdomspsykiatri.

Eva är sedan många år verksam som legitimerad psykolog inom Barnneuropsykiatriska kliniken (BNK), Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och som forskare på Gillbergcentrum, Göteborgs universitet. Hon disputerade 2007 med en avhandling om autism och användandet av intervjuinstrument (DISCO) i studier av autism. Eva har en neuropsykologisk och klinisk psykologisk forskningsprofil. Hennes forskningsfält rör kliniska grupper som autism och ADHD, men också icke-kliniska populationer som unga våldsdömda förövare. Eva är involverad i flera kliniska epidemiologiska populationsbaserade studier och handleder flera doktorander vid Gillbergcentrum.

Foto: Fotograf Cecilia