Flera miljonanslag till Gillbergcentrum

Nyhet: 2015-03-25

Christopher Gillberg har för år 2015 fått tre miljoner från Torsten Söderbergs stiftelse för projektet ”Autism hos flickor och kvinnor – hjärnfunktion och symptombild”. Christopher Gillberg och medarbetare fick redan förra året 1.8 miljoner från samma stiftelse för projektet ”Neurophysiological markers for Autism Spectrum Disorders (ASDs) – a MEG study”. En halv miljon har tilldelats Elisabeth Fernell 2014 från Hjärnfonden för forskningsprojektet ”Kan tidiga ultraljud under graviditet innebära risk för utveckling av autism?”. Projektet ”Anorexia nervosa med insjuknande i tonåren: hälso- och socioekonomiska aspekter 30 år senare” som leds av Elisabet Wentz har fått en miljon från Jane and Dan Olsson Foundations.

AV: