Jakob Åsberg Johnels har blivit docent

Nyhet: 2015-11-16

Jakob Åsberg Johnels utsågs den 27 januari 2015 till docent i psykologi vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, och höll sin docentföreläsning den 4:e september på psykologiska institutionen. Jakob har en kombinationstjänst som universitetslektor och pedagog vid Gillbergcentrum och Enheten för logopedi vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, GU, och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han undervisar och forskar om tal- och skriftspråkliga funktionsnedsättningar och om autism hos barn, ungdomar och vuxna. Vid Gillbergcentrum är Jakob involverad i ett flertal projekt, bland annat rörande språkutveckling hos små barn med autism; läsförmåga hos elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar; och social uppmärksamhet hos barn och vuxna med autism, vilket undersöks med så kallad eyetracking/ögonrörelsemätning.

AV: