Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christopher Gillberg är Årets medicinsvensk 2019

Nyhet: 2020-01-24

Nyhetsmagasinet Fokus har utsett Christopher Gillberg till Årets medicinsvensk, för hans arbete med att bryta ned tabun kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, inte minst bland barn och unga. Utnämningen är en av kategorierna för utmärkelsen Årets svensk.

Juryns motivering:
Årets medicinsvensk är en världsauktoritet. Genom sitt arbete har han brutit ner tabun kring neuro¬psykiatriska funktionsnedsättningar, inte minst bland barn och unga. Han har under ett helt yrkesverksamt liv outtröttligt förnyat och förbättrat diagnostiken. I en tid då den psykiska ohälsan ökar bidrar han med verktyg, men också med uppmaningar att handskas varsamt med både verktyg och patienter. Oavsett om det gäller patientsekretess, diagnostik eller könsbekräftande behandling följer årets medicinsvensk sin etiska kompass, snarare än strömmen. Årets medicinsvensk är professorn i barn- och ungdomspsykiatri Christopher Gillberg.


 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2020-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?