Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

DEN FÖRSTA MARY COLEMAN-FÖRELÄSNINGEN OM AUTISM PÅ GILLBERGCENTRUM

Nyhet: 2015-03-25

Den 25 september 2015 kommer en ny serie med föreläsningar att introduceras vid Gillbergcentrum. Mary Coleman-föreläsningen kommer att ges vartannat år och kommer att fokusera specifikt på autism och besläktade tillstånd. Enbart framstående kliniska och prekliniska forskare som har bidragit med avgörande kunskap inom området autism kommer att bjudas in för att hålla en sådan föreläsning.

Vi på Gillbergcentrum är stolta att kunna tillkännage att DEN FÖRSTA MARY COLEMAN- FÖRELÄSNINGEN OM AUTISM kommer att ges av ingen mindre än Mary Coleman själv. Mary Coleman är barnneurolog med inriktning mot utvecklingsneurologiska störningar. Hon utbildade sig vid University of Chicago, Johns Hopkins University och George Washington University och gick sin specialistutbildning i neurologi vid Columbia-Prespbyterian Medical Center i New York och Children´s Hospital i Washington, DC.

Hon har publicerat mer än 100 vetenskapliga artiklar och elva böcker, varav merparten handlar om autism. Hon är en av de främsta pionjärerna beträffande studier kring biologin vid autism. Hennes bok The Autistic Syndromes som publicerades för nästan 40 år sedan är en milstolpe i autismens historia. Hennes bidrag till förståelsen av vad vi numera allt oftare benämner som The Autisms kan inte överskattas.

DEN FÖRSTA MARY COLEMAN-FÖRELÄSNINGEN OM AUTISM AV MARY COLEMAN kommer att bli en av de mest minnesvärda evenemangen under 2015. Reservera en plats nu!

Reservera en plats nu genom att mejla anna.spyrou@gnc.gu.se

Utbudet av platser följer “först till kvarn-principen”

Eftersom denna föreläsning är gratis, tar vi gärna emot donationer före eller i samband med föreläsningen. Alla donationer går oavkortat till Stiftelsen för vetenskapligt arbete inom barnneuropsykiatri för att understödja forskning, utvecklingsarbete och utbildning inom barnneuropsykiatri.

 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?