Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Maj-Britt Posserud tilldelas LifeWatch-priset för enastående forskning inom autismområdet

Nyhet: 2017-12-11

LifeWatch Award 2017 tilldelas Maj-Britt Posserud, läkare och professor i Barn- och Ungdomspsykiatri vid Universitetet i Bergen.

Styrelsens motivering:

”Maj-Britt Posserud tilldelas 2017 års LifeWatch Award för hennes enastående forskning inom området autismspektrumsjukdomar. Hennes forskning har på ett avgörande sätt ökat förståelsen av autismsymptomens förekomst i befolkningen liksom effekten att samtidigt ha andra diagnoser och med det påverkat klinisk praxis”.

Professor Maj-Britt Posserud vid Universitetet i Bergen, har tilldelats Niclas Öberg-stiftelsens LifeWatch Award 2017 på 300 000 SEK. Priset delas ut till en särskilt framstående forskare inom området autism. Maj-Britt Posserud har varit central i etableringen av forskning på autism i Bergen genom sitt arbete i Barn-i-Bergen-studien (BiB). Då BiB är en total populations-studie av alla barn i hela Bergen 7-9 år har det givit en unik inblick i hur autismsymptom fördelar sig i befolkningen med implikationer för konceptualiseringen av autismspektrumstörningar. Studierna från Bergen har också varit viktiga för att validera klinisk forskning i en populationsstudie utan klinisk bias.

'”Det är fantastiskt att få ett sådant erkännande, inte minst för att det sätter fokus på forskningen i psykisk hälsa som ofta hamnar i skuggan av forskning på cancer och annan somatisk sjukdom. Därför har Niclas Öberg-stiftelsens LifeWatch-pris en stor betydelse utöver det rent ekonomiska” säger Posserud, som hoppas kunna använda medlen till att etablera en egen forskningsgrupp på autism i Bergen.

 

 

AV: Anna Spyrou

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2020-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gnc.gu.se/Aktuellt/Nyheter/fulltext//maj-britt-posserud-tilldelas-lifewatch-priset-for-enastaende-forskning-inom-autismomradet.cid1535340
Utskriftsdatum: 2020-06-04