Nyhet: 2018-02-09

Tre doktorander vid Gillbergcentrum har i år tilldelats stipendier från Drottning Silvias Jubileumsfond: Maria Davidsson, Emilia Carlsson och Magnus Påhlman. Davidsson och Carlsson har erhållit 120 000 kr vardera för sina projekt ”Föräldrastress och traumatiska livshändelser hos familjer med barn som utreds för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar" respektive ”Läs- och språkförmåga hos barn med autism i tidig skolålder, ett longitudinellt perspektiv”, medan Påhlman har tilldelats 80 000 kronor för sitt projekt ”Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hos barn med cerebral pares”. Grattis till alla tre!

Foto: Emilia Carlsson-Josefin Bergenholtz

Magnus Påhlman-Josefin Bergenholtz