Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Disputationer och avhandlingar

Gillbergcentrums föregångare, Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin, har med professor Christopher Gillberg som chef varit framgångsrik vad beträffar antalet disputationer. När Gillbergcentrum startade åtog man sig att fördubbla antalet doktorander och disputerade under loppet av fem år jämfört med de fem år som föregick centrets tillkomst.

I september 2010, strax innan Gillbergcentrum inrättats, fanns sex doktorander registrerade vid Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri. Sex år senare finns totalt drygt 20 doktorander registrerade. Doktoranderna är antingen knutna till Gillbergcentrum i Göteborg, Gillbergcentrum i Kōchi, Gillbergcentrum i Lissabon eller till våra samarbetspartners i Glasgow och Helsingfors.

Under perioden 2009-2010 ägde en disputation rum vid Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri. Gillbergcentrum hade sin första disputation i december 2011. Tolv disputationer har ägt rum till och med juni 2016.

I marginalen till vänster finns länkar till tidigare och kommande disputationer. Du finner också en länk till en förteckning över de avhandlingar som har producerats vid Gillbergcentrum och dess föregångare Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin. I förteckningen ingår även avhandlingar där medarbetare på Gillbergcentrum varit huvud- eller bihandledare under avhandlingsarbetet, men disputation har ägt rum vid annan institution eller lärosäte.

 

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2016-11-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?