Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GNC-FORSKARE

Vid Gillbergcentrum eller i nära samarbete med GNC arbetar 71 personer med forskning och utbildning kring barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska/utvecklingsneurologiska funktionshinder. Till vänster hittar du namnen på dem som för närvarande arbetar här. "Bakom" namnen finns korta beskrivningar av var och en av dem. I listan till vänster hittar du också forskare knutna till Gillbergcentrum och vad dessa forskare har publicerat. Publikationerna är indelade i kronologisk ordning med de senaste artiklarna högst upp i listan. Genom att klicka på ”GUP-koden” länkas du till en sammanfattning (abstract) av publikationen.

Gillbergcentrums föregångare, Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin, har med professor Christopher Gillberg i spetsen i många år haft en mycket hög publikationstakt. Professor Gillberg har genom åren publicerat mer än 700 vetenskapliga artiklar. I samband med att Gillbergcentrum instiftades utlovade man från centrets sida att fördubbla antalet vetenskapliga publikationer under en femårsperiod jämfört med de fem år som föregick centrets tillkomst.

 

 

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gnc.gu.se/forskare/
Utskriftsdatum: 2020-07-02