Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ASSERT

ASSERT-formuläret (Autism Symptom Self-ReporT for adolescents and adults) är ett kort självadminstrerat frågeformulär för människor där man undrar om det kan vara fråga om en autismspektrumstörning. Den utvecklades ursprungligen av Gillberggruppen vid Göteborgs Universitet för användning i befolkningsundersökningar av psykisk hälsa hos ungdomar. Den kan användas som ett hjälpmedel för att avgöra om personen i fråga verkar ha en autismspektrumstörning eller inte, och kan vara speciellt nyttig om man inte har möjlighet att fråga någon närstående person. Många människor med autismspektrumstörning har dock svårigheter att själva se sina problem. ASSERT tar i viss grad hänsyn till det, men ska aldrig användas som enda kriterie för att avvisa eller bekräfta en autism-problematik.

 

 

 DANSKA

 

 

 

 

NORSKA

 

 

 

SVENSKA

 

 

 

REFERENSER

Posserud, M.B., Breivik, K., Gillberg, C., & Lundervold, A.J. (2013). ASSERT--the Autism Symptom SElf-ReporT for adolescents and adults: bifactor analysis and validation in a large adolescent population. Research in Developmental Disorders, 34, 4495-4503. Titta

 

 


 

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2016-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?