Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ESSENCE-Q

ESSENCE-Q är ett frågeformulär avsett att användas kliniskt och inom forskning och vars syfte är att hjälpa kliniker och forskare att identifiera barn (i alla åldrar, men framförallt små barn) som kan ha någon form av störning som sorteras under paraplybegreppet ESSENCE (inklusive t.ex. AST, ADHD, DCD, SLI och Tourettes syndrom). ESSENCE-Q skall kunna användas som en kort intervju (som leds av en läkare eller psykolog/sjuksköterska som ingår i ett utvecklingsneurologiskt bedömningsteam) eller som en enkät som fylls i av mödrar (har ännu inte testats på fäder). Verktyget genomgår för närvarande pyskometrisk utvärdering i flera olika miljöer - i specialistkliniker, allmänna kliniker och i den allmänna befolkningen. Det är inte ett diagnostiskt verktyg eller ett som kan användas som proxy för diagnos. Alla barn som får ett (eller flera) tydliga JA eller tre (eller flera) KANSKE/LITE bör bedömas av en specialist på barns utveckling eller screenas för ytterligare problem av en BVC-sjuksköterska.


 

ENGELSKA

 

 

FRANSKA

 

 

JAPANSKA

 

 

 

NORSKA

 

 

PORTUGISISKA

 

 

 

SVENSKA

 

 

 

TYSKA

 

 

 

 

POLSKA

 

 

 

 

 

REFERENSER

Hatakenaka, Y., Kotani, H., Yasumitsu-Lovell, K., Suzuki, K., Fernell, E., & Gillberg, C. (2016). Infant Motor Delay and Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Clinical Examinations in Japan. Pediatric Neurology, 54, 55-63. Titta

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2019-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?