Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningspersonal & samarbetspartners

Vid Gillbergcentrum eller i nära samarbete med GNC arbetar 76 personer med forskning och utbildning kring barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska/utvecklingsneurologiska funktionshinder. Till vänster hittar du namnen på dem som för närvarande arbetar här. "Bakom" namnen finns korta beskrivningar av var och en av dem. I listan till vänster hittar du också forskare knutna till Gillbergcentrum och vad dessa forskare har publicerat. Publikationerna är indelade i kronologisk ordning med de senaste artiklarna högst upp i listan. Genom att klicka på ”GUP-koden” länkas du till en sammanfattning (abstract) av publikationen.

Gillbergcentrums föregångare, Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin, har med professor Christopher Gillberg i spetsen i många år haft en mycket hög publikationstakt. Professor Gillberg har genom åren publicerat mer än 600 vetenskapliga artiklar. I samband med att Gillbergcentrum instiftades utlovade man från centrets sida att fördubbla antalet vetenskapliga publikationer under en femårsperiod jämfört med de fem år som föregick centrets tillkomst.


 

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?