Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Profil

Emilia Carlsson är legitimerad logoped med logopedexamen från Göteborgs universitet 2007, och mastersexamen i logopedi 2011. Hennes doktorandprojekt är förlagt till Institutionen för neurovetenskap och fysiologi på Gillbergcentrum och vid Enheten för logopedi.
Emilia har tidigare varit verksam som barnlogoped i primärvården men har nu en doktorandtjänst på heltid. Hennes doktorandprojekt har titeln ”Språkförmåga hos barn med autismspektrumstörning: En populationsbaserad longitudinell studie”. I studien följs barnen inom det sk AUDIE-projektet (AUtism Detection and Intervention in Early life), som fått sin autismdiagnos omkring eller före 3 års ålder, upp igen när de är i skolåldern. Emilia har även en del i sitt projekt som rör föräldrars upplevelser av att genomgå screening och diagnostisering.
Avhandlingens fokus är språk och kommunikativ funktion hos barn med autismspektrumstörning, förmågor såsom berättande, återberättande och Theory of mind. Den första studien är publicerad 2016 och rör föräldrars upplevelser av att vara en del av den neuropsykiatriska diagnostiska processen inklusive två år efter att barnen fick diagnosen.

Foto: Josefin Bergenholtz

 • KLICKA HÄR FÖR EMILIA CARLSSONS FORSKNINGSRESURSER

  2016

  Forskarhörnan-intervju mellan Nanna Gillberg och Emilia Carlsson. "Föräldrars erfarenheter av neuropsykiatrisk utredning för barn med autism". Källa: Gillbergcentrum www.gnc.gu.se


  2014

  Carlsson, E. "Att föra sitt barns talan". Källa: Autism- och Aspergerförbundets www.autismasperger.wordpress.com

   

   

Publikationer

2016

2014

2012

2011

Kontaktinformation

Emilia Carlsson

Sidansvarig: Anna Spyrou|Sidan uppdaterades: 2016-12-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?